60 ezer Fa Békéscsaba

A KÜLDETÉS

2019. AUGUSZTUS

A cél az emberiség által (vagyis az általam és általad is) okozott klímaváltozás elleni küzdelem. Ezt megállítani, visszafordítani majdnem lehetetlen.

Feladni a harcot azonban maga a szégyen.
A mi fegyvereink az erdők, a fák, a cserjék, a komplex ökoszisztémák. A növekvő, gyarapodó fás élőhelyek és a velük/bennük/rajtuk/alattuk élő szervezetek kötik meg a leghatékonyabban a légkörből a szén-dioxidot.
Békéscsaba környéke az ország egyik legkevésbé erdősült vidéke. Az országos átlag alig negyedét éri itt el az erdők aránya. Ha nem akarunk rövidesen félsivatagban élni, össze kell fognunk, hogy megfordíthassuk a sorsunkat.

Nincs tett nélküli feloldozás. Ezt már nem oldja meg senki helyettünk. Mindnyájatok fizikai, anyagi, szellemi képességére szükség van. Kinek mije van, azt adja – minden hozzájárulás kelleni fog.

Bár a virtuális térben alakultunk meg, de nagyon is a terepen tevékenykedünk. Az alábbi cselekvési irányokat céloztuk meg, és el is kezdtük megvalósítani!

további aktualitások, hírek

2020-ban duplázunk!

2020-ban duplázunk! Idén magasabb fokozatba kapcsoltunk. Megduplázzuk a tavalyi makk mennyiséget. Új területfelajánlóknak hála, 10 hektár erdővel fog gyarapodni Békéscsaba.

Olvass tovább...

Körös Park

Körös Hotel – Körös Park Közvéleményt szondázunk a békéscsabai Körös Hotel helyén megvalósuló közösségi tér új funkciójának megtalálása érdekében.A csoport létrehozói a Békéscsabai Városvédő és

Olvass tovább...

60K Tudásfórum Gyulai Ivánnal

60K TUDÁSFÓRUM és öko-filmklub 2020. március 12. Gyulai Iván (Miskolc, 1952. szeptember 15.– ) ökológus, biológiai-kémia szakos tanár, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány

Olvass tovább...