60 ezer Fa Békéscsaba

Folk & Roll a természetért

2020. február

Minden jótékonysági estnek megvan a saját célja. Ebben az esetben a címben jelzett TERMÉSZET kerül a középpontba.

A Folk&Roll egy 4 fős, képzett táncosokból álló Békés megyei társulat. Műsoraikban korszerű hangzásvilágba ágyazva jelenítik meg a magyar nép táncait, mint a magyar kultúra egyik alappillérét, ugyanakkor a nemzetiségeink folklórkincséből is merítenek.

 

A társulat vallja: számtalan érték van körülöttünk, mint a természet, vagy a kultúránk. Mind a kettőre lehet féltve tekinteni. A kultúránkra, a hagyományainkra is mondják, hogy őrizni és ápolni kell. Erre jönnek a válaszok, hogy nincs egyedül és nem is beteg. A Folk&Roll hiszi, hogy a hagyományokat leginkább meg kell ismerni, meg kell tanulni és ezek után meg kell élni, hogy az életünk részévé válhasson. Ezáltal lehetünk büszkék rá, és érezhetjük jól magunkat úgy, akik vagyunk.

A természet is hasonló „cipőben jár”: Bár körülvesz és éltet bennünket, ma már nem ismerjük, és úgy tűnik, mintha csak „Ő” lenne értünk. A természeti értékek védelme nem csak örökségvédelem, de a jövő generáció jó életminőségének garanciája. A globális környezeti problémákat itt, helyben tudjuk a leghatékonyabban megoldani. Ehhez nincs másra szükség, mint a helyi identitás erősítésére, akár a kultúra, akár a természet értékeinek megőrzésén keresztül.

 

Épp ezért gondolta a társulat, hogy ezt a két értéket egymás mellé állítva szólítja meg – elsőként saját otthonukban – a Békés megyében élőket -, hogy tegyenek valamit, amivel viszonozhatják a természetnek, azt, amit eddig kaptak tőle.

Tudják, hogy a világot egy akcióval nem lehet megmenteni, de hiszik, hogy sok apró kezdeményezés kell a nagy dolgok létrehozásához. Elsősorban a szemléletformálásban látják a lehetőséget, és hiszik, hogy az előadó-művészet eszközeit is lehet hatékonyan ennek az ügynek a szolgálatába állítani.

további aktualitások, hírek

Stratégiai együttműködés

Stratégiai megállapodás Ma a postán átvettünk egy megállapodást. Áprilistól június 1-ig (aki követte az eseményeinket) több tárgyalásunk is volt az Agrárminisztériummal – Zambó Péter erdőkért felelős

Olvass tovább...

2020-ban duplázunk!

2020-ban duplázunk! Idén magasabb fokozatba kapcsoltunk. Megduplázzuk a tavalyi makk mennyiséget. Új területfelajánlóknak hála, 10 hektár erdővel fog gyarapodni Békéscsaba.

Olvass tovább...

Körös Park

Körös Hotel – Körös Park Közvéleményt szondázunk a békéscsabai Körös Hotel helyén megvalósuló közösségi tér új funkciójának megtalálása érdekében.A csoport létrehozói a Békéscsabai Városvédő és

Olvass tovább...

60K Tudásfórum Gyulai Ivánnal

60K TUDÁSFÓRUM és öko-filmklub 2020. március 12. Gyulai Iván (Miskolc, 1952. szeptember 15.– ) ökológus, biológiai-kémia szakos tanár, az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány

Olvass tovább...